Genbrugsguld: Find dit klimavenlige yndlingstøj i genbrugsbutikken

Profilbillede
Marie Nørgaard

I Solbjerg er der mange fine genbrugsbutikker, og der er masser af fund, som du kan gøre. At handle genbrug er samtidig billigt for pengepungen, og særdeles klimavenligt. Du kan finde unikt tøj, møbler og andre ting til boligen i genbrugsbutikker. 

Her er nogle tips til at gøre et godt fund i din lokale genbrugsbutik:

Find unikt tøj af lækre materialer

Din genbrugsbutik kan gemme på både nyt og gammelt tøj, f.eks. lækkert tøj af ruskind eller fløjl. I genbrugsbutikken er den slags materialer meget billigere, end hvis du køber det som nyt. Gå på opdagelse i butikken og find en lækker ruskindsjakke eller fine bukser, som du kan sammensætte til din egen, unikke stil. Jeans og denimbukser finder du ofte i den lokale genbrugsbutik - og hvis pasformen og stilen falder i din smag, så har du et par bukser, som kandiderer til at blive favoritbukserne. 

Smykker, tasker og tørklæder

Mangler du et stykke tilbehør, som lige sætter prikken over i'et på det hele? I genbrugsbutikken kan du finde smykker, tasker, hatte eller huer, som tilføjer det sidste, der mangler til dit outfit. 

Doner til genbrug, sælg, byt og køb

Jo mere tøj du køber, der er genbrug, jo mere kan du hjælpe til at skåne miljøet. Tøjindustrien er en af de mest klimabelastende brancher. Du kan hjælpe klimaet ved at bytte tøj med dine venner, eller donere tøj til genbrug. Sæt dit tøj til salg online, så andre kan få glæde af det, istedet for at købe nyt tøj, som belaster klimaet mere. 


I Solbjerg er det et væld af genbrugsbutikker at gå på opdagelse i, f.eks. Folkekirkens Nødhjælp Genbrug, Engdals Loppeshop og Solbjerg Genbrug. 

Kilde: Redaktionen