Søndagsfilm for alle på Hovedbiblioteket

Profilbillede
Cille Rosentoft

Kom til søndagsfilm den første søndag i hver måned og bliv underholdt af dokumentarfilm, spillefilm, danske og udenlandske, sort/hvide og i farver, animation, nye og gamle. Der er noget for enhver smag og et varieret program.

Den første søndag i hver måned kan du se søndagsfilm hos Dokk1. Du kan orientere dig i bibliotekets program og udvælge hvilke film, der er noget for dig.

Den 1. august klokken 14-15.30 kan du i anledningen af de olympiske lege se en dokumentarfilm om den legendariske 200 meter finale i 1969 - og det der skete efterfølgende. 

Du kender sikkert billedet af de tre mænd på medaljeskamlen efter mændenes 200 meter finale. Det er anset for at være et af de mest ikoniske billeder i moderne historier. I dagens film kan du se historien bag billedet. Det er historien om de tre amerikanske atleter, Tommie Smith, John Carlos og den australske vinder Peter Norman. Disse tre olympiske konkurrende ødelagde deres sportslige karrierer og blev et varigt symbol på borgerrettighedskampen. 

Filmen er på engelsk og vises uden undertekster.

Arrangementet er gratis og du kan læse mere om filmen og se hele programmet her.

Kilde: Redaktionen