Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Solbjerg - torsdag den 11. februar

Kilde: Østjyllands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Solbjerg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 12.00 i Retten i Aarhus en 40-årig kvinde fra Thailand, der sigtes for ulovligt ophold i landet. Kvinden blev anholdt natten til tirsdag i en bil i Tirstrup (se nedenstående fra tirsdagens døgnrapport). Politiet fandt frem til kvindens identitet, og det viste sig, at hun opholdt sig ulovligt i landet.

Kvindens sag har nu været forelagt Udlændingestyrelsen, der har besluttet, at hun skal udvises af landet med indrejseforbud i to år. Hun fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, indtil udvisningen kan effektueres.

 

Fra tirsdagens døgnrapport

En patrulje fra Østjyllands Politi traf natten til tirsdag kl. 00.02 to thailandske kvinder, der sad i en bil, som holdt i tomgang ved en adresse i Tirstrup. Den 59-årige kvinde bag rattet havde ikke noget kørekort, og det pas hun havde på sig, var udløbet. Hun blev derfor sigtet efter udlændingeloven og for at køre uden førerret.

En ung kvinde, som sad på passagersædet, kunne ikke fremvise id, men hun meddelte, at hendes pas lå i den lejlighed i Aarhus, som hun boede i. Patruljen kørte hende derfor hen til lejligheden, men da hun kom frem, fortalte hun, at hun havde tabt nøglen og derfor alligevel ikke kunne komme ind.

Hun blev derfor tilbageholdt på Udlændingeloven, mens Østjyllands Politi forsøger at fastslå, hvem kvinden er, og om hun opholder sig lovligt i landet.

 

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 13.00 i Retten i Aarhus en 26-årig mand, der sigtes for indbrud i et fritidshus i Odder onsdag aften, hvor han blevet taget på fersk gerning. Den 26-årige mand sigtes desuden for et indbrud begået den 23. januar i en villa i Stilling ved Skanderborg.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere om sagen.

 

**

Ville låne toilettet, men stak af med smykker

Onsdag kl. 11.30 ringede en ukendt mand på døren ved en villa på Solbjerg Hovedgade i Solbjerg. Manden spurgte den 14-årige dreng, der åbnede døren, om det var muligt at låne toilettet, da han havde problemer med blæren og ikke måtte låne toilettet i Brugsen.

Den 14-årige dreng viste manden, hvor toilettet var, hvorefter han selv gik ind i stuen. Efter ca. 5 minutter sagde manden ”tak for lån” og gik igen. Efterfølgende viste det sig, at den fremmede mand havde stjålet flere smykker fra et smykkeskin, der stod på badeværelset.

Manden beskrives som:

 • Dansk af udseende
 • 25-30 år gammel
 • 170-180 cm høj
 • Spinkel af kropsbygning
 • Lys i huden
 • Havde en tatovering under øjnene
 • Talte dansk
 • Var iført en sort strikhue og sort og bar på en sort rygsæk

Østjyllands Politi hører gerne fra borgere, der kan have set mand i området ved Solbjerg Hovedgade omkring kl. 11.30 onsdag formiddag. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Sigtet for at stjæle havemøbler

Onsdag kl. 21.09 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der havde set tre personer slæbe møbler ud fra en terrasse på Gudrunsvej i Brabrand, hvilket borgeren fandt noget mistænkeligt. Der blev sendt flere patruljer til stedet, og de fik kort efter fat i tre unge mænd, der blev anholdt tæt på gerningsstedet. De tre mænd på 15, 16 og 16 år blev alle anholdt og sigtet for tyveri af havemøbler i form af sofa, stole og haveborde.

Den 15-årige dreng blev desuden sigtet for ikke at ville oplyse navn og fødselsdato til politiet, og den ene af de 16-årige blev sigtet for falsk anklage ved at udgive sig for at være den 15-årige. Desværre for ham blev han genkendt af en betjent, og hans rigtige identitet blev bekræftet ved et opslag i politiets fotoregister.

**

Standsede en ”selvkørende bil”

Onsdag kl. 13.17 standsede en patrulje en tilsyneladende selvkørende bil på Marselisborg Allé i Aarhus C. Der sad i hvert fald ingen fører bag rattet, da betjentene kiggede ind i bilen, der sad kun en mand på passagersædet. Desværre for ham havde betjentene set ham springe fra førersædet til passagersædet, og den 21-årige mand erkendte da også, at det var ham, der havde ført bilen.

Problemet var bare, at han ikke havde noget kørekort, så han blev sigtet for kørsel uden førerret. Betjentene havde mistanke om, at manden også havde narkotika på sig. Han blev derfor visiteret og fundet i besiddelse af to klumper hash i sin ene strømpe. Han blev derfor også sigtet for narkobesiddelse. Bilens 19-årige mandlige ejer blev desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person uden førerret.

**

Sigtet for salg af narkotika

Onsdag kl. 20.50 standsede en patrulje Vorregårds Allé i Aarhus N en bil, hvori der sad to mænd på 20 og 21 år. I forbindelse med visitation og ransagning af bilen fandt betjentene både hash og skunk samt et større kontantbeløb, som formodedes at stamme fra salg af narkotika. De to mænd blev derfor begge anholdt og sigtet for salg af narko.

**

Brand i brødrister

Onsdag kl. 07.29 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var gået ild i en brødrister, der var efterladt på en tændt kogeplade i en lejlighed i Oslogade i Aarhus N. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, og brandfolkene fik hurtigt slukket ilden.

Branden havde ikke nået at sprede sig til andre dele af lejligheden, og der var heller ikke nogen personer, der kom noget til. Lejlighedens 27-årige beboer blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven ved at have efterladt brødristeren på en tændt kogeplade.

**

Færdsel

Onsdag kl. 07.36 skete der et færdselsuheld på Edwin Rahrs Vej i Brabrand, hvor to biler kørte sammen. En 33-årig mandlig bilist kørte frem for grønt lys og skulle svinge til venstre, men troede at der var en grøn pil og holdt derfor ikke tilbage for den modkørende trafik, hvorfor han kørte ind foran en anden bil, ført af en 47-årig mand, der kom kørende fra modsatte retning. Der skete umiddelbart ingen alvorlig personskade ved uheldet.

Onsdag kl. 09.35 blev en 48-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Tøndergade i Aarhus C.

Onsdag kl. 13.19 skete der et færdselsuheld på Grenåvej i Skødstrup. En 30-årig kvindelig bilist blev påkørt bagfra af en varebil, der efterfølgende kørte fra stedet. Den anden bil tabte dog nummerpladen, og politiet fandt derfor frem til føreren af bilen, en 30-årig mand, der blev sigtet for ikke at holde nok afstand til forankørende og for ikke at overholde sine forpligtelser i forbindelse med et færdselsuheld.

Onsdag kl. 14.49 skete der et færdselsuheld på Hovedvejen i Nimtofte. En 27-årig kvindelig bilist kom kørende ad Hovedvejen og skulle svinge til venstre ad Kolstrupvej, da hun blev påkørt af en anden bil, ført af en 20-årig mand, der kom fra modsatte retning. Der skete betydelig materiel skade som følge af sammenstødet, men umiddelbart ingen personskade.

Onsdag kl. 20.21 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Store Bjørn i Randers NV.

Onsdag kl. 21.35 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel mod færdselsretningen, da han blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers NV.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Grenaavej i Skødstrup begået onsdag den 10/2 mellem kl. 10.00 og kl. 17.15
 • Solbjerg Hovedgade i Solbjerg begået onsdag den 10/2 kl. 11.30
 • På Irisvej i Grenaa begået onsdag den 10/2 kl. 19.00
 • På Stationsvangen i Skødstrup begået onsdag den 10/2 mellem kl. 18.00 og kl. 21.20
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Mød redaktionen
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge redaktion@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler