Carlsberg er kendt for sin øl, men bag kulisserne er der en verden af videnskabelige opdagelser, der har haft indflydelse på både ølbrygning og naturvidenskab. Carlsberg Laboratorium har gennem årene bidraget til betydelige opdagelser som rendyrkningen af gær, pH-skalaen og den klik-kemi, der sikrede Morten Meldal en Nobelpris i 2022.
Indsigt i ølbrygning og bæredygtig landbrugForedraget vil give dig en dyb indsigt i de ingredienser, der bruges til ølproduktion. Birgitte Skadhauge, lederen af Carlsberg Laboratorium, og brygmester Erik Lund vil fortælle om forædling af byg og humle og hvordan disse dyrkes bæredygtigt. Du vil også lære om maltning og hvordan forskellige malttyper skaber forskellige smagsoplevelser.
Innovative gærtyper og klimatolerante fødevarerCarlsberg Laboratorium arbejder også på udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen. Derudover vil foredraget præsentere den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, og hvordan fortidens planter kan give indsigt i fremtidens klimatilpasning.
Praktisk informationDato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Sports Cafeen, Solbjerg Skoles Idrætshal, Kærgårdsvej 4, 8355 Solbjerg
Entré: 30 kr
Arrangør: Solbjerg IF
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her