Det går strygende for Berner Anlæg: ”ADHD er min superkraft”

Foto: Berner Anlæg // Michael Berner.
Profilbillede
dato

De fleste mennesker i Solbjerg kender formentlig Michael Berner og hans virksomhed, Berner Anlæg, der så dagens lys i januar 2021. Succesen har siden været til at tage og føle på, men for Michael handler det om meget andet og mere end penge.

Vi skal en smule tilbage i tiden. Helt præcist til 2016, for det var på det tidspunkt, Michael flyttede fra København til Solbjerg, som ligger knapt 15 km syd fra Aarhus Centrum.

En ganske dramatisk livsændring som enhver der selv har taget turen fra Sjælland til Jylland, vil kunne bekræfte.

Også for Michael var det begyndelsen på et helt nyt kapitel. Et kapitel der ikke længere kun handler om ham selv, for i mellemtiden er han både blevet gift og har fået en lille pige. Nu kan han altså også skrive selvstændig anlægsgartner på CV’et:

”Jeg har tidligere arbejdet som anlægsgartner inde i Aarhus, og her havde vi nogle ret store projekter. Jeg fandt ud af, at jeg har interesse og talent for faget, og valgte derfor at starte op for mig selv,” forklarer Michael.

Det er dog ikke pengene, der lokker ham. I hvert fald ikke lige så meget som den frihed, der ligger i at være selvstændig:

”Jeg følte også, det skulle til at være nu, inden jeg runder de 40 om et par år. Jeg bestemmer meget mere over min egen tid nu,” tilføjer han.  

En ny superkraft

Michael er hverken den første eller den sidste, der har drømt om at blive selvstændig, selvom det langt fra er alle, der lykkes med det. Når han skal forklare, hvorfor lige netop han er blevet en succes, så hænger det sammen med den enorme opbakning, han mærker fra sine omgivelser:

”Vi har et fantastisk fællesskab her i Solbjerg, hvor folk er virkelig dygtige til at støtte op om de lokale iværksættere. Vi har jo alle en interesse i, at vores by blomstrer,” fastslår han.

Et fællesskabssøgende lokalmiljø og en støttende familie kan dog ikke gøre det alene. Motivationen må også komme indefra:

”Jeg blev diagnosticeret med ADHD for nogle år siden og det har selvfølgelig været specielt, men også en befrielse. Jeg har fået en helt anden forståelse for, hvordan jeg kan udnytte min energi til at skabe værdi for mig selv og for andre.”

For at forstå, hvor stor en bedrift det er, at Michael på trods af sin ADHD er lykkedes med at blive en succesfuld iværksætter, kan man blot skele en smule til statistikken. Ifølge ADHD-Foreningen er det kun 34 % af de danskere, der har ADHD, som er i beskæftigelse, ligesom de, der først er blevet udredt som vokse, i gennemsnit tjener 114.000 kr. mindre om året, når man sammenligner med den brede befolkning.

Umiddelbart nogle svære odds for Michael, som hører til i ovennævnte gruppe. Sådan ser han bare ikke selv på det:  

”Det er som om, jeg har fået en ny superkraft,” siger han


Foto: Før billede af Berner Anlægs arbejde 


Foto: Efter billede af Berner Anlægs arbejde 

Fremtiden ser lys ud for Berner Anlæg

Det går altså ret godt for Berner Anlæg lige nu, og der er også taknemmelighed og stolthed at spore i Michaels stemme, når han fortæller om det. Der er bare samtidig en endnu stærkere bevidsthed om, at det hurtigt kan ændre sig igen:

”Man skal virkelig behandle sine kunder godt, for ellers kommer de ikke tilbage. Det handler om troværdighed. Det er så vigtigt, at man ikke lover mere, end man kan holde, for så giver man køb på sin troværdighed, og vil derfor også helt naturligt fejle i det lange løb. Det er derfor, jeg synes, det er vigtigere, at mine kunder er trygge ved mig, end at jeg tjener en masse penge,” forklarer Michael.

Den strategi ser tilsyneladende ud til at virke. Michael kan godt mærke, at kundegruppen er begyndt at strække sig langt ud over Aarhus Kommunes grænser.  

”Vi har både projekter i Ikast, Horsens og Hornslet. Vi kan godt li’ at komme lidt rundt i landet,” afslutter han.

Har du også en opgave, som bare ligger og venter på at blive håndteret af professionelle anlægsgartnere? Så kan du se i denne video, hvor hurtigt Berner Anlæg kan færdiggøre dit projekt.

Du kan læse mere om Berner Anlæg på virksomhedens Facebook

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Berner Anlæg // Michael Berner